Stenhagatrio i stenhård kamp om tredjeplatsen i GT3-kategorin

17 september 2024, 14:36

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia skiljer en enda poäng Stenhaga Motorsport-trion Svante Andersson, Fredric Blank och Ludwig Ellhage åt i kampen om tredjeplatsen i GT3-kategorin. Läge för stallorder i Grande Finale på Mantorp Park 20-21 september? Knappast men tredjeplacerade Ellhage medger att en hel del intern prestige står på spel inför avgörandet. – Det är ju alltid kul att vinna, säger han med ett leende.

Medan Fragus Motorsport-duon Isabell Rustad och Wilmer Wallenstam gör upp om klassegern – 7,5 poäng är det mellan dem inför finalen – slåss Stenhaga Motorsports förartrio om platsen närmast bakom.
Trea inför de båda heaten på Mantorp Park är teamägaren Svante Andersson med 113 poäng. Han skuggas av Fredric Blank på 112,5 och ytterligare en halvpoäng efter, på femte plats, återfinns Ludwig Ellhage.
– Det har varit betydligt större marginal mellan oss inför tidigare finaler, men att det är så här tight i år är bara kul. Det här kan bli riktigt spännande, konstaterar Ludwig Ellhage glatt.
Att Svante Andersson, i kraft av teamägare, kommer att utfärda några stallorder för att säkerställa sin tredjeplats är inte speciellt troligt. Föraren med bäst fart vinner är snarare det som kommer att bli avgörande i den spännande teamduellen.