Wallenstam tog in på Rustad – spännande avslutning väntar

21 september 2024, 12:15

Robin Hansson vann det inledande Porsche Sprint Challenge-racet från pole position. På prispallen fick han sällskap av teamkompisen Wilmer Wallenstam och Fredric Blank. Isbell Rustad, som delade första startled med Hansson, fick nöja sig med fjärde plats och tappade därmed mycket av sitt försprång till Wallenstam i kampen om mästerskapets GT3-titel. Inför race två är hennes försprång, med bonuspoängen för pole position inräknad, nu bara 1,5 poäng.

– Det är först i mål och all in som gäller i det andra heatet, säger Wallenstam, som tog full pott, 25 poäng, eftersom Hansson i egenskap av gästförare inte tar några poäng.
Wallenstam var mycket nöjd efteråt.
– Det här är som en seger, sa han och konstaterade att starten var nyckeln till framgången.
– Jag fick till en väldigt bra start och tog två placeringar direkt.
Isabell Rustad var en av förarna som Wallenstam passerade på det första varvet. Norskan blev dessutom omkörd av Fredric Blank och Ludwig Ellhage i inledningen på heatet. Hon tog tillbaka fjärdeplatsen från Ellhage, men längre upp än så kom hon inte.

Tredjeplacerade Fredric Blank närmade sig Wallenstam i slutet på heatet, men fick aldrig något slagläge. Snabbaste varv gav emellertid en bonuspoäng till de 20 han tog för andraplatsen bland mästerskapets ordinarie förare. Därmed gick Blank om teamchefen Svante Andersson i kampen om tredjeplatsen i GT3-kategorin.

Theo Jernberg tog målflagg som sjua och bäste förare i GT4 där han hade Krister Andero och Emma Wigroth närmast bakom sig i resultatlistan. Markus Lönnroth inledde emellertid racet bäst och ledde ända till det sjunde varvet. Då lyckades han ta sig om Lönnroth. Kontakt uppstod emellertid och Lönnroth tappade till fjärde plats. Tävlingsledningen tittar på situationen så resultaten är ännu så länge preliminära.

Resultat hittar ni här: https://www.sprintchallenge.se/resultat/mantorp-park-20-21-september/