Robin Hansson kvalbäst – fördel Isabell Rustad i GT3-duellen

20 september 2024, 20:39

Inte helt oväntat var det förartrion i Fargus Motorsport som toppade kvalet i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Mantorp Park. Inhoppande teamchefen Robin Hansson var snabbast före Isabell Rustad och Wilmer Wallenstam, duon som fightas om titeln i mästerskapets GT3-kategori.

Robin Hansson visade redan under torsdagens testpass att han, trots ett längre uppehåll från racingen, fortfarande vet hur man sätter gångbara varvtider med en Porsche på Mantorp Park. Göteborgarens bästa och näst bästa tid räckte till pole position i lördagens båda finalheat.

Hansson i all ära, men eftersom han som gästförare varken vill eller får ta poäng i årets sista deltävling, så ligger mångas fokus på teamduellen i GT3 där det är fördel Isabell Rustad efter fredagens kval.
Med bästa och näst bästa varvtid av mästerskapets ordinarie förare erövrade hon inte bara andra startposition i lördagens båda race, hon lade också beslag på båda bonuspoängen för pole position (beroende på att Hansson som sagt inte får tillgodoräkna sig några poäng). Det innebär att hennes försprång till teamkompisen och kvaltrean Wallenstam växt till 9,5 poäng.

Bakom topptrion kvalade Fredric Blank som fyra och var därmed bäst i den Stenhaga Motorsporttrio som gör upp om tredjeplatsen i GT3 bakom Rustad och Wallenstam.
Blanks teamkompisar och främsta konkurrenter, Ludwig Ellhage och Svante Andersson kvalade femma och sexa.
På sjunde plats återfanns Theo Jernberg, som redan innan finalen i Östergötland är klar mästare i Porsche Sprint Challenge och i mästerskapets GT4-kategori. Krister Andero kvalade sjua vilket stärker hans möjligheter att erövra en pallplats såväl totalt som i GT4.